مجلس شورا پس از چند دوره پرفراز و نشیب در 19 تیر سال 1305 به ششمین زندگی خود رسید که حیات این دوره تا روز 22 مرداد سال 1307 دوام داشت.
با تثبیت حکومت شاهنشاهی پهلوی در زمان انتخابات ششمین دوره مجلس شورای ملی بسیاری از نظامیان کشور در مناطق مختلف در امر انتخاب نمایندگان مجلس شورا دخالت میکردند و بقولی سرک میکشیدند تا اینکه در نهایت بتدریج از این دوره به بعد سلسله فعالیتهای بیشتر و گستردهتری برای خارج کردن نمایندگان مخالف حکومت از میدان رقابت انتخابات آغاز شد.
در همین روزها و در این دوران بود که، دو نفر از نمایندگان مجلس شورا یعنی آیت الله سیدحسن مدرس و دکتر محمد مصدق با قاطعیت تمام و سرسختی خود با اعتبارنامه افرادی که با حمایت تمام و کمال طرفداران حکومت شاهنشاهی وارد مجلس شورا شده بودند، مخالفت کردند.
و از طرفی عبدالحسین تیمورتاش، وزیر دربار ایران با نزدیک شدن به شاه ایران در این دوران، توانست خود را بعنوان مجری اصلی تهای حکومت معرفی کند و از طرفی با همدستی وی بیشتر طرفداران رضاشاه پهلوی توانستند با اعمال نفوذ وارد ششمین مجلس شورا شوند.
ریاست مجلس در ششمین مجلس شورا در زمان رضاخان را، سیدمحمد تدین و میرزا حسینخان پیرنیا بر عهده داشتند که در این دوره در مجموع 276 جلسه برگزار شد.
درباره این سایت